Ekopalvelut

Kampaajamme Hanna on vuonna 2005 valmistunut parturi-kampaaja ja vuonna 2016 valmistunut koulutettu ekokampaaja. Hiusstudio Live ei ole ekokampaamo, mutta meiltä löytyy erillinen puoli missä Hanna tarjoaa ekopalveluita. Meiltä saat halutessasi täysin luonnonmukaista hoitoa hiuksillesi. Valikoimista löytyy myös luonnonmukaisia ja ekosertifioituja tuotteita. Alta löydät yleisimmät kysymykset kasvivärjäyksestä sekä tietoa luonnonmukaisista hoidoista.

Mitä on kasvivärjäys?

Kasvivärjäyksen pääraaka-aineina toimivat Henna, Indigo ja Cassia. Henna on Lawsonia Inermis-kasvista kuivattu ja jauhettu kasviväri jauhe. Hennan värjäystulos on aina kirkkaan oranssista lämpimään punaruskeaan. Indigo on Indigofera Tinctoria-kasvista saatava kasviväri pigmentti ja Indigon värjäystulos on sellaisenaan tumma tai melko tumma. Joskus jopa viherävän sinertävä mutta vihertävyys voidaan estää sekoittamalla siihen Hennaa. Cassia (Cassia Obovata/Cassia Auriculata) on kullansävyinen kasviväri jota kutsutaan myös värittömäksi Hennaksi. Cassian avulla saadaan kauniita vaalean sävyjä jo valmiiksi vaaleahkoon/vaaleaan hiukseen.

Ekokampaajat pystyvät sekoittamaan kasviväreistä kauniita sävyjä ja käytössämme on myös valmis kasviväri sekoituksia joiden seassa on erilaisia sävyttäviä sekä hoitavia yrttejä. Käytämme ekopuolella ainoastaan puhtaita lainmukaisia kosmetiikka valmisteita. Mihinkään kasviväreihimme ei ole lisätty parafenyleenidiamiinia (PPD).

Voiko kasvivärillä vaalentaa hiusta?

Kasviväreillä ei voi vaalentaa mutta hiusta pystytään sävyttämään ja kevyesti kirkastamaan. Merilevä hoito on kasvivärjäyksen ohella myös hiusta kirkastava käsittely.

Voiko kasviväri allergisoida?

Kyllä voi. Kaikelle voi allergisoitua, niin synteettisille kuin luonnollisille ainesosille. Luonnollisesta Hennasta on kuitenkin hyvin vähän raportoituja allergia- tai herkistymistapauksia. Indigosta on raportoitu EU:ssa jonkin verran sivuvaikutuksia kuten päänsärkyä ja kutinaa.

Jos kokeilen kasviväriä, voinko palata takaisin hapeteväreihin?

Kyllä ja ei. Jos hiuksiin on laitettu Indigoa joka tummentaa hiusta, on vaalennus tai vaaleat raidat sen jälkeen poissuljettu vaihtoehto. Hiuksia voidaan kuitenkin jatkossa värjätä tietyillä hapeteväreillä. Hennaa ja Cassiaa pystytään kevyesti vaalentamaan kasvivärjäyksen jälkeenkin.

Onko kasvivärjäyksen tulos kestävä?

Jotkut kasviväreistä kestävät hiuksissa hyvin, jopa yhtä hyvin kuin hapetevärit. Osa kasviväreistä on luonnollisempia ja haalistuu nopeammin. Kestävyys riippuu siis sävystä mitä laitetaan.

Luonnonmukaiset hoidot

Tarjonnastamme löytyy mm. merilevä, öljy, savi ja turvehoitoja. Puhtailla ja luonnonmukaisilla hoidoilla saavutetaan hyviä tuloksia hiuspohjalle sekä hiuksille. Vaikeimmissakin hiuspohjan ongelmissa luonnonhoidot ovat tehokas ja hyvä hoitomuoto. Jos haluat varata luonnonmukaisen hoidon ajanvarauksemme kautta, sinun ei tarvitse tietää etukäteen mikä hoito tehdään. Ekokampaaja katsoo paikanpäällä juuri sinulle sopivan hoidon.

Mikäli sinulla on lisäkysymyksiä koskien kasvivärjäystä tai ekopalveluita, otathan yhteyttä Hannaan.

Lämpimästi tervetuloa!